Sveriges F3Aflygares forum

Du är inte inloggad.

  • Index
  •  » F3A
  •  » F3P-A F3P-AM SM på gång 4 April Falköping

#1 2009-01-14 20:21:45

Gunnar
Medlem
Registrerad: 2006-03-20
Inlägg: 99

F3P-A F3P-AM SM på gång 4 April Falköping

Mfk Bluemax inbjuder härmed till ett SM i F3P-A och F3P-AM.
Vi kommer att hålla till i Frejahallen från 10-18. Man kommer troligen köra mer saker som Combat, Segelflygsimulator Rc simulator mm. Så evenemanget kommer att bli värt ett besök! Mer om evenemanget kommer att finnas på SMFF hemsida under kalendern..

Eftersom FAI inte presenterat ett nytt F3P-a program, så kör vi med 2008 års program, allt för att alla skall hinna med att träna ett och samma program fram till tävlingen. Vi kommer att ha en domar/piloträning innan första start, den går ut på att vi skall försöka få en gemensan syn-tolkning av gällande regler.. Vi kommer säkert att diskutera lite innan här på forumet (förberedande).

Vi försöker köra med två domare, plus ett par skrivare (det går undan med bedömningen). För lite mer flyt, rullande start, nästa pilot sätter på sin sändare när föregående pilot sätter hjulen i backen.

Ett mer riktigt program över dagen kommer att presenteras i tid innan tävlingen.

Tävlingslicens skall medtagas och uppvisas, tänk på att anmäla dig via din klubb så att klubbfunktionärer, SMFF hinner registrera och skicka ut din tävlingslicens.

Sista anmälningsdag kommer snart att postas, samt startavgiften lutar åt 200:-..

Vi kommer också kräva in varifrån musiken kommer, orginal författare etc samt, bestämma i vilket format den skall vara i, en gemensam nedräkning skall vi också försöka få till..

Så starta motorerna, för nu kör vi ett SM i F3P, må den bäste piloten vinna..
Flyg lågt och vackert!

Senast redigerat av Gunnar (2009-01-14 20:22:22)

Offline

 

#2 2009-01-14 21:42:49

David
Administratör
Registrerad: 2006-03-05
Inlägg: 470

Re: F3P-A F3P-AM SM på gång 4 April Falköping

Låter roligt Gunnar! Skall absolut försöka komma.
...men har du bytt klubb??

Offline

 

#3 2009-01-15 01:34:31

Gunnar
Medlem
Registrerad: 2006-03-20
Inlägg: 99

Re: F3P-A F3P-AM SM på gång 4 April Falköping

Nej !
Det är så att frågan, önskemålet om en tävling kom från Bluemax. Men de ville ha hjälp. Frågan kom igår, nu är vi igång..

Önskemål tankar som gör att tävlingen blir så bra som möjligt mottages gärna, men säg dom bara i det örat som lyssnar.. smile

Offline

 

#4 2009-01-20 08:19:32

Gunnar
Medlem
Registrerad: 2006-03-20
Inlägg: 99

Re: F3P-A F3P-AM SM på gång 4 April Falköping

smilesmile

Välkommen till Sveriges första SM i F3P

Lördagen den 4 april kommer kommer Sveriges första SM i F3P att genomföras i Frejahallen i Falköping. Det är konstflyg inomhus med radiostyrda flygplan. "Mycket roligt att vi får äran att genomföra detta evenmang, säger Anders Carlsson, en av arrangörerna. Frejahallen är en av de bästa hallarna i Sverige tack vare takhöjden och en mycket bra belysning."

Det kommer att köras två olika klasser, dels F3P-A och dels F3P-AM. Den första är avancerat konstflyg där manövrarna ska genomföras så exakt som möjligt. Den andra är också konstflyg men med tillägget Aero-Musical, där flygningen genomförs till musik. Båda klasserna bedöms av domare.
Då detta är en Nationell tävling med SM status så krävs det tävlingslicens för att deltaga.

Förutom själva tävlingen som kommer vi att ha olika aktiviteter runt omkring, mer om det senare. Men vi hoppas kunna bjuda på en spektakulär Combat tävling.
Givetvis finns vår simulator på plats.

Vi kommer att flyga i Frejahallen. Den stora delen, A-hallen är 23 x 44 meter med 10 meters takhöjd samt 120 platser på läktaren. Belysningen är mycket bra och bländar inte.
Förutom A-hallen har vi bokat B-hallen som depå. Denna mäter 16 x 32 meter så plats finns! Här kommer inte publiken att ha tillträde.
Som om det inte skulle vara nog så har vi även bokat friidrottshallen med en 60 meters löparbana, kan bli intressant. Den avslutas med en stavhopphall, och vi hoppas kunna köra en improviserad hastighetstävling här. 


Anmäl i god tid

Sista anmälningsdag är söndagen den 8 mars

Anmälan sker till info@remove-this.mfkbluemax.com eller via telefon 0708-85 72 50.

Anmälningsavgiften är 200 kr och betalas senast den 10 mars på bankgiro 5803-1782. I anmälan ska följande saker framgå tydligt:

1. Namn med fullständig adress och telefon

2. Klubbtillhörighet och Medlemssnummer i SMFF

3. Vilka klasser du planerar att deltaga i

4. Uppgift om att du har RC-tävlingslicens (inte internationella FAI-licensen). Saknar du licens i dag, ansök i god tid om detta. Din klubbadministatör fixar detta lätt via klubben online, behöver ni hjälp, så hör av er snarast.

5. Om du vill delta i eventuella sidoevenemang, de lite mer busiga delarna, som combat och ett försök till hastighetstävling, så vore det roligt om du ville anmäla det också.


Länk till officiella informationen på modellflygförbundets hemsida.

Klippt och klistrat från Mfk Bluemax´s hemsida.. smilesmile

Flyg lågt och vackert..//Gunnar

Offline

 
  • Index
  •  » F3A
  •  » F3P-A F3P-AM SM på gång 4 April Falköping

Sidfot